dimecres, 20 de gener del 2010

Educació: desenvolupament potencial humà que permet i incrementa la llibertat i responsabilitat de la persona.

Per a mi el segon pas és entendre o al manco pensar en el concepte d'educació, alguns de vosaltres segurament ja hi heu aprofundit. L'educació, us diré, que és una de les meves passions, és un art i és una de les eines més poderoses dels humans...
He fet el senzill acte de posar al Google "definició d'educació" i he quedat meravellada al veure que una de les primeres propostes correspon al Bloc d'un estimat amic de Mallorca, n'Antoni Ramis, ell, ens proposa en aquest article, una interessant reflexió sobre el concepte i una bellíssima definició que és el títol d'aquest post.


També en aquest apartat de reflexió us proposo la visualització d'aquest emotiu vídeo on podreu veure un procés educatiu de la manera que a mi m'agrada: així, respireu, relaxeu-vos i escolteu les propostes...

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Aquest vídeo “Aprendre a aprendre” m'ha encantat; ens mostra d'una manera molt tendra que l'aprenentatge és una tasca difícil i que necessita molta dedicació, perseverança i amor en lo que es fa. Mai hem d'oblidar que al final sempre s'acaba aconseguint lo que se persegueix.
El paper del amic savi de la nina en el vídeo m'ha recordat a la tasca dels informadors, ja que feim de guia i ajuda als joves posant al seu abast les eines necessàries (informació i mitjans) perquè puguin arribar a la meta del seu camí.

Programa de Supervivència Domèstica ha dit...

Un vídeo molt interessant, que mostra el paper de l'educador (en el nostre cas de l'informador) que ajuda al nin a arribar a la seva meta, mitjançant el recolzament i ensenyament del mitja per arribar-hi...i també mostra l'interès i la perseverància del nin per aconseguir allò que vol.
Maria Ferrà

Cristina ha dit...

Amb 7 minuts i mig i sense cap tipus de diàleg "Aprendre a aprendre" és capaç de mostrar el camí i procès maduratiu que qualsevol objectiu requereix.
Ens mostra que les coses s'aconsegueixen poc a poc i amb bona lletra, i els errors o les equivocacions no ens han de tirar pen rera...sinos que ens han de servir per aprendre, continuar i lluitar, mitjançant la perseverància i l'aprenentatge dels errors.
En aquest cas, la tortuga representa aquell amic, adult, educador, sabi... que es troba al nostre costat sempre, i ens ajuda a continuar amb la nostra fita.
I nosaltres, en aquest cas, ho hem de tenir ben present, ja què tothom necessita una mica d'ajuda, assessorament, orientació o guia...
Sens dubte, un vídeo molt tendre i educatiu!
Cristina Romero